Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

С ЦЕРЕМОНИЯ В ДУНАВСКИЯ ПАРК ЗАВЪРШИ ЛЕТНИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ


image 3933

Наградата на община Силистра на отличника от летния европейски университет бе връчена на най-добрия студент, Jawo Nkounou от Того.

13-то издание на академичната дискусия събира преподаватели и студенти в Силистра, от 5 до 8 август т.г., за да обсъждат темата: "Европа като правова общност".

Организатори на летния форум са СУ "Св. Климент Охридски", с Институтът по Европейско право, Френският културен институт в София, Международният център за европейски изследвания в Ница, университетите в Букурещ и Слобозия, както и община Силистра и община Слобозия.

Европейският летен университет тази година събра 36 студенти от Унгария, Того, Румъния, Босна и Херцеговина, Белгия, Франция, България и др. Студентите разделени в три отбора дискутираха темите за мигрантите и идентичността под ръководството на доц. д.ю.н. Атанас Семов, директор на Института по Европейско право и проф. Танчев.

За Кметът, г-жа Денка Михайлова на церемония в Дунавския парк награди най-добрият студент по право в ЛЕУ.

По време на престоя си участниците разгледаха забележителностите на Силистра и се възхитиха на града с древно минало и богата история.


Публикувано на: 08 август 2016 г. / Печат