Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КРАСОТАТА НА ДУНАВСКИЯ БРЯГ, ЕСТЕСТВЕНАТА СРЕДА ЗА ТВОРЧЕСТВО


image 3941

Двадесетото издание на творбите от пленера "Човек и природа" ще бъде ознаменувано с откриването на изложба, на 19 август, от 17:00 ч. в Художествената галерия - Силистра. От 12 до 18 август тази година се провежда юбилейно издание на пленера" Човек и природа" в с. Ветрен.

Тези дни в областите живопис, скулптура, графика и рисунка участват с творческите си виждания художници от няколко поколения: Калоян Георгиев - скулптура, Силистра, Боян Вихренов - живопис, Силистра, Владимир Стефанов - живопис, Силистра, Преслав Колев - живопис, Силистра, Константин Дончев - живопис, Силистра, Стефан Пенчев - живопис, Силистра, Радослав Костов - живопис, Силистра, Таня Колева, Дана Стоянова - скулптура, Добрич и Валентин Голешев - график-илюстратор от Търговище.

По традиция организаторът Димитър Кулев - председател на Съюза на художниците кани на среща-разговор журналистите и местна власт.

Днес на гости на майсторите на четката бяха д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет-Силистра и Денка Михайлова - За Кмет. Община Силистра и Общинският съвет подкрепят инициативата на пленера и гарантират нейната устойчивост и приемственост финансово. За медиите, Радослав Костов поясни, че участва за пръв път в пленера. Той е новото попълнение сред утвърдилите се имена. Завършил в класа на Андрей Даниел. С благодарност уточни, че красотата на дунавския бряг подтиква към творчество, а местната власт е добър партньор на авторите.


Публикувано на: 17 август 2016 г. / Печат