Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Трети фолклорен събор в село Бабук


image 395

Третото издание на фолклорния фестивал “Земята и хората” в с.Бабук ще се проведе на 02 октомври от 10 часа, съобщи читалищния секретар на селото Елена Радева.

В предварителната му програма са включени изложба и концерт.

На изложбата под мотото „Даровете на природата” ще бъдат показани плодове и зеленчуци, произведени от населението на селото, както и ястия характерни за региона. Кооперациите от региона ще покажат част от своята продукция. В изложбата ще се включат и малките възпитаници от ЦДГ “Здравец” с изработването на различни фигурки от природни материали, като кестени, шишарки и други.

В концерта по повод събора ще вземат участие танцовите състави към читалището на с. Бабук, ансамбъл „Добруджа” с ръководител Димитър Джамбазов, състава към Клуба на пенсионера и инвалида на селото, състава към читалище „Йордан Йовков” в гр. Алфатар, състава към читалище „Йордан Йовков” в с. Казимир и състава към Клуба на пенсионера и инвалида в с. Калипетрово с ръководител г-жа Хр. Гаджева.

Фестивалът “ Земята и хората” ще премине под патронажа на община Силистра, кметство с. Бабук, Народно читалище „Дочо Михайлов – 1906” с. Бабук и земеделска кооперация „Мотор – 93” с. Бабук.

Публикувано на: 28 септември 2010 г. / Печат