Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ССКЕ "БАГАИН" - СЪС СИЛНА ЗАЯВКА В НАЧАЛОТО НА НОВИЯ СПОРТНО- СЪСТЕЗАТЕЛЕН СЕЗОН


image 4075

На 01.10.2016 г. в гр.Русе се проведе четиринадесетият традиционният турнир по джудо "Дунавска купа", в който взеха участие 15 отбора от цялата страна, в четири възрастови групи подраствощи, момчена и момичета, юноши и девойки младша и старша възраст. Отборът на "Багаин"-Силистра, съставен от ученици от ОСУ "Дръстър", участва в трите възрасти с 20 състезатели. Силистренските състезатели завоюваха 5 златни, 2 сребърни и 7 бронзови медала, а в отборното класиране при девойките завоюва бронзова купа и третото място след състезателите от гр.Бяла Слатина и "Локомотив" -Русе. Поради участието на повече от 250 състезатели продължителността на състезанието беше 9 часа. При най-малките участници от 6 клас най- добре се представи Севдалин Бату в кат.55 кг. където след изиграване на четири срещи в репешаж стана шампион в категорията си. Съученикът му Велислав Костов в кат. 50 кг. след напрегнати срещи и атрактивни хвърляния загуби полуфиналната си среща, но спечели малкия финал и бронзовото отличие. Младите надежди Еманоела Деспова кат.36 кг. и Мила Кюмюрджиева кат. 40 кг. съответно завършиха на първо и трето място в своите категории. Йоанна Великова е първа в категория 44 кг.
При юношите и девойките младша възраст където състезателите са за втора и трета година в спортното училище се наблюдава израстването в техническо и тактическо отношение. Шампион в кат.50 кг. стана Танер Ружди след изиграването на три срещи спечелени в изпълнение на техниката "учи-мата" с голяма амплитуда във финалната схватка се стигна до равен резултат и борба до "златна оценка", след което се пуска свободно време докато единият от двамата състезатели не постигне техническа точка. Ружди я постигна след използването на задържаща техника в партер.В същата категория Грегари Белчев стигна до третото място след една загуба и две победи.В следващата кат.55 кг. Стоян Стоянов след изиграване на три срещи стигна до сребърното отличие. Съотборникът му Рангел Русев в категория 60 кг. независимо, че беше 4 килограма по-лек от останалите се наложи с голяма мобилизация и провилна борба срещу свойте конкуренти и след две победи и една загуба стана бронзов медалист.При най-големите в кат 55 кг. Денис Кямилов след изиграване на три среши стана шампион в категорията като не допусна нито една техническа точка от своите противници.Традиционно добре се представи Теодор Попов в категория 81 кг. където завоюва и второто място след изиграване на 4 срещи на финала се изправи срещу представителя на домакините, Попов доминираше в играта за захват и в техническо отношения, но при изпълнение на техниката "Ура-наге" от него противникът му го контраатакува и спечели срещта. Кристиян Денков пък се класира на трето място в кат. 60 кг. С бронзов медал се поздрави и Денис Иванов в кат. 42 кг.
Независимо от ранния етап на подготовка турнира "Дунавска купа" е ценен за подготовката на младите джудисти с цел тяхната изява в Държавните първенства, в които предстой да участват- смятат треньорите на отборите Неделчо Цвятков и Стефан Стефанов. Ръководството на Спортен клуб "Багаин" изказва дълбоката си благодарност на спонсорите на клуба,благодарение на които стана възможно това чудесно постижение
БагаинПрес


Публикувано на: 13 октомври 2016 г. / Печат