Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА 155-ТА ГОДИШНИНА


image 4109

В двора на ОУ " Отец Паисий" се състоя празнично тържество по повод 155 години от създаването на училището. Празникът беше под надслов " Нека да е българско".
Приветствени слова към всички ученици, учители, родители и гости, поднесе г-жа Камелия Рачева-директор на ОУ " Отец Паисий".
Г-жа Денка Михайлова, зам.-кмет "Хуманитарни дейности" в Община Силистра, от свое име и от името на д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра, поздрави всички бивши и настоящи възпитаници и учители на училището.
ОУ"Отец Паисий" е училище на достойни възпитаници, в следствие труда на добри учители- каза тя.
По случай празника връчи 2 тома " Историята на Добруджа".
Д-р Мария Стойчева, председател на Общински съвет Силистра спази дрескода и беше облечена в традиционна българска носия.
Празникът продължи "На мегдана", където училищният двор се превърна наистина в мегдан - мястото, където през миналото хората са се сбирали заедно- да се поздравят, да потанцуват, да се похвалят.
Участие взеха и ансамбъл "Ритъм", фолклорни състави и деца от детските градини, които показаха как добре умеят да изпълняват народни песни.
В навечерието на годишнината, четири деца от клуб "Журналистика", взеха интервю на д-р Найденов, като бивш възпитаник на училището.
ОУ "Отец Паисий" посрещна читалището на колела "Бащино огнище", добило популярност в цялата страна. Автобусът "Бащино огнище" е атрактивна, модерна и привлекателна форма за популяризиране и съхранение на нашето културно и историческо наследство.


Публикувано на: 28 октомври 2016 г. / Печат