Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

УЧЕНИЦИ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ ПЛЮС ГОСТУВАХА НА ОБЩИНА СИЛИСТРА


image 4133

Днес, 27 учители и ученици от Италия, Белгия, Румъния и Франция, заедно с техните партньори от ПГСУАУ "А. Буров" гр. Силистра, гостуваха на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Срещата е част от тяхната визита по повод реализирането на Проект по програма Еразъм плюс "Устойчива Европа". Координатор на Проекта е гимназия "Ат. Буров" с работен език - френски, а тематиката е екологична. Като домакин на срещата, д-р Найденов посрещна представителите на петте европейски държави и ги приветства с "добре дошли". Той представи накратко пред тях историята, културните и природни забележителности на града. Учениците от Италия, Белгия, Румъния и Франция имаха възможността да зададат своите въпроси към кмета.
Целта на срещата бе представяне на общината, новоизградената пречиствателна станция за отпадни води и грижата за околната среда като цяло. По време на тяхната визита те ще имат възможността да обменят добри педагогически и обучителни практики, да представят организацията на социалния, икономическия и културния живот на страните-партньори, както и да обсъдят идеи за борба с ранното отпадане от образователната система.
На финала на срещата учители и ученици си направиха снимка за спомен с кмета на общината, д-р Юлиян Найденов и си тръгнаха с желанието да посетят отново града.


Публикувано на: 08 ноември 2016 г. / Печат