Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДОРОСТОЛСКИЯТ МИТРОПОЛИТ АМВРОСИЙ ПРАЗНУВА СВОЯ ИМЕН ДЕН


image 4202

Днес, 7 декември, Българската православна църква чества празника на св. Амвросий, еп. Медиолански. С празнична св. Литургия в катедралния храм на Силистра "Св. апли Петър и Павел" тържествено бе отбелязан и именния ден на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий.

Голяма радост и чест за него бе посещението в църквата на Областния управител, г-н Стоян Бонев, Председателя на Общински съвет, д-р Мария Димитрова и зам.-кмета "Хуманитарни дейности", г-жа Денка Михайлова по повод именния му ден.

Те отправиха своя поздрав към Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий, като му пожелаха крепко здраве и духовно развитие на ръководената от него Доростолска епархия.

На свой ред Негово Високопреосвещенство изказа благодарност към представителите на местната власт и всички, които са дошли в храма, за да прославят Бога, прославян чрез Своите светии, един от които е и св. Амвросий, еп. Медиолански, и им пожела да бъдат все така всеотдайни, да обичат Църквата, вярата и да бъдат достойни чеда на Бога.

Молитвено участие в духовното тържество взеха гости и миряни, дошли да поздравят митрополит Амвросий за неговия празник.


Публикувано на: 07 декември 2016 г. / Печат