Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДЕЯН ДАНАИЛОВ Е СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА ОБЩИНА СИЛИСТРА


image 4227

Деян Данаилов от КК "Славия-Истър" бе отличен със специалната награда Спортист на годината 2016. Това стана на специална церемония тази вечер в хотел "Дръстър" , на която гости бяха д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, председателят на Общинския съвет, д-р Мария Димитрова и зам.-кметът "Хуманитарни дейности" - г-жа Денка Михайлова, в присъствието на спортни деятели, треньори, състезатели и председатели на клубове.

В словото си, д-р Найденов подчерта, че 2016 г. бе изпълнена със спортна слава. "За поредна година сме заедно на Церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти на Силистра. Краят на годината винаги е момент за равносметка и надежда за новата. Много е трудно да се оцени само един спортист, един треньор и един човек от публиката. Ръководство на всеки клуб, отбор и публика са едно семейство, част от него сме и ние - Община Силистра. Ние Ви обещаваме да Ви подкрепяме и бъдещето на спорта в града ни да продължи в нови спортни терени, и по-добри зали!
С особена радост, благодарност и уважение ще отличим дългогодишния труд, победи и спортменство на четирима доайени: Атанас Стойков, Георги Дамянов, Кольо Колев, Катя Дечева. Същността на Вашата работа е в победите на поколения силистренци. Днес трябва да отбележим значимостта на всеки миг, в който ваш спортист е стоял на стълбицата на успеха в 2016
г."

 • Световни награди:
  1 златен, 1 сребърен, 2 бронзови медала;
 • Европейски първенства:
  1 златен, 3 сребърни, 1 бронзов;
 • От държавни първенства:
  26 златни, 17 сребърни, 6 бронзови;
 • Международни и Републикански първенства, турнири и купи:
  21 златни, 8 сребърни, 5 бронзови;

Това е радост и гордост за Силистра.
Уважаеми родители и учители,
Вашият труд няма измерение. Успехите на нашите спортисти са успехи на Силистра! Честит празник на победата !"
.

В слово си д-р Мария Димитрова отбеляза старанието на Общински съвет - Силистра да финансира и подпомага всички инициативи и спортни събития. Тя пожела успех на спортистите и треньорите.

От името на дългогодишните треньори говори Екатерина Дечева от КК "Славия-Истър", която подчерта, че нейната фамилия сумарно е дала един век работа за рекламата на Силистра - спортът. Клубът тази година бе с отличени двама спортисти в десетката.

Благодарност поднесе и Кольо Колев - Джандара, който подчерта, че с вълнение приема приза на общината за добре свършената работа.

Тази година двама спортисти станаха носители на Приза на публиката с равен брой точки - Християн Маринов и Александър Атанасов.

Носителят на Приза на публиката Християн Маринов дари наградата си на децата лишени от родителска грижа, в най- новата услуга за деца организирана от Община Силистра.

Антон Кунчев национален шампион по автокрос-бъги за 2016 г. дари своята парична награда за дете - спортист.

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра получи златен медал от СНЦ СК "Снайпер-92" за дарителство.

В програмата участваха децата от МК "Мегатон" и ФА "Добруджа" към Община Силистра.

* Протокол


Публикувано на: 16 декември 2016 г. / Печат