Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КОЛЕДА Е ЛЮБОВ!


image 4245

*Благотворителен коледен базар в ОСУ "Дръстър" - Силистра

Коледата е семеен празник! На Коледа се случват чудеса. Но може би най-голямото чудо е, че тогава хората усещат потребност в сърцата си да вършат благородни и добри дела.
Трагичните събития в Хитрино станаха повод Ученическият съвет при Общинско спортно училище "Дръстър" - Силистра да организира благотворителен коледен базар. В продължение на две седмици учениците изработваха коледни украси, картички, умуваха над съставянето на забавна викторина, измисляха весели късмети и избираха музика. Призовани бяха деца и родители да приготвят коледни сладкиши, които да бъдат изложени в стола на училището, за да бъдат продадени.
Всичко беше изпълнено перфектно и масите бяха отрупани с всевъзможни красиви курабийки, мъфини, меденки, баклави, баници, различни видове сладкиши и бонбони - пъстри и вкусни. Ученици и учители купуваха сладките изкушения, а също и ръчно изработените коледни картички. Всички се забавляваха и на веселата викторина като за всеки верен отговор имаше награда. И за да бъде пълен празникът зазвучаха народни ритми. Директорът Петър Цветков поведе хорото и забавлението намери своя апогей.
Ванина Илиева, представител на Ученическия съвет, обяви размера на събраната сума, както и непоколебимото решение на всички участници в базара, тя да бъде преведена на откритата банкова сметка за дарения за децата на с. Хитрино.
Когато знаеш, че това, което си направил, е за кауза благородна, че си помогнал на някого в труден момент, сърцето ти се изпълва с любов и доброта! Опитайте и Вие! Весели Коледа и щастлива Нова година!
Информация на ОСУ"Дръстър".


Публикувано на: 23 декември 2016 г. / Печат