Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПРЕД ОЛТАРА НА СВОБОДАТА


image 4336

Тържествена церемония за отбелязване на 139
години от Освобождението на Силистра
10 февруари 2017 година /петък/

Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности", Отдел "Култура" организират тържествено отбелязване на 139 години от Освобождението на Силистра.
10 февруари 2017 година /петък/

10,00 часа - катедрален храм "Св.св. първовърховни апостоли Петър и Павел"- Панихида за загиналите войни за Освобождението на Силистра и България, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий;
10,30 часа - Шествие от катедралния храм с Духовия оркестър до паметната плоча на улица "Омуртаг"№ 9, отбелязваща Освобождението на града.
10.45 часа - Тържествено отбелязване на 139 години от Освобождението на Силистра. Слово от д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, слово на Васил Василев - Председател на Общобългарския комитет "Васил Левски", слово на Николай Тодоров - доктор по история, директор на РИМ - Силистра. Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча.
11,30 часа - заседателна зала на Община Силистра - Подписване на "Етичен кодекс" по заветите на Левски от д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра.
12.00 часа - Традиционна среща на кмета д-р Юлиян Найденов с областния управител, с председателя на Общинския съвет и с бившите кметове и председатели на Общинския съвет в Силистра
"Ден на отворените врати" - безплатна регистрация за читатели - в Регионална библиотека "П. Павлович" - Регистрационен център и Филиал.
Община Силистра кани родолюбивите силистренци да засвидетелстваме всички заедно своята признателност към освободителите, към руските воини. Да се поклоним пред подвига, величието и безсмъртието на хилядите знайни и незнайни герои, на богатирите от руската земя, на българските опълченци от Силистра и региона!

Публикувано на: 03 февруари 2017 г. / Печат