Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

НАЙ-ДОБРИТЕ КАРАТЕКИ ОТ КК "ШОТО ВИТЯЗ" ПОЛУЧИХА ВИЗИ ЗА БАЛКАНИАДАТА В ИСТАНБУЛ


image 4529

300 деца от 35 клуба от страната взеха участие в държавното първенство по карате. Националният шампионат се проведе през изминалия уикенд на 22 и 23 април във ваканционно селище "Албена", което за трета поредна година домакинства най-високия спортен форум на бойното изкуство у нас. Именно на него най-добрите деца до 8, 9, 10, 11, 12 и 13 години, които се класираха призовата тройка на отделните дисциплини, получават квоти за Балканското първенство по карате. В събота 22 се проведоха състезанията за деца, а в неделя първенството при мъжете и жените. Символичен домакин на турнира бе добричкия карате клуб "Самурай".
КК "Щото- Витяз" се представи с 18 състезатели от Силистра и Дулово. Общо 8 призови места -1 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала са резултат от усилените тренировки на каратеките.

Класирали те се за Балканиадата са:
Веселина Крумова първо място
Владислав Хърватев второ място
Емилиян Друмев второ място
Теодор Атанасов второ място
Селин Тепикова трето място
Ричард Станчев трето място
Иван Иванов трето място
Виктор Стелиянов трето място

Шампионатът на полуострова ще се състои от 26 до 28 май в Истанбул, а държавното първенство бе генерална репетиция за най-добрите ни каратеки. "Състезанието е много важно, тъй като в Албена ще бъдат определени националите ни за Балканските първенства през май в Истамбул". Сподели Сенсей Валери Великов.
Отборът ще има свои представители и на Световното първенство за стил Шото кан, което ще се проведе следващият уикенд в гр. Варна. "Клуба има състезатели които ще мерят сили в престижният турнир заедно с по-вече от 1200 каратисти от цял свят. Вярвам в успеха на своите възпитаниците заслужават шанса да мерят сили в състезания от най-висок ранг. Имам амбицията да създам световен шампион от Силистра ,а защо не и Олимпийски през 2020 в Япония." заяви треньорът Теодор Тодоров.

Публикувано на: 26 април 2017 г. / Печат