Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В УЧЕНИЧЕСКИЯ КОНКУРС "ДЪГА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА" - СИЛИСТРА 2017


image 4538

Всяка година по традиция през месец февруари Община Силистра и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси - Силистра обявява ученически конкурс за рисунка и есе "Дъга на толерантността" - Силистра. Инициативата провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и лична позиция за културата, нравите и бита на отделните етноси в България чрез рисунка и есе. Ученици от І-ви до ХІІ клас и през тази година имаха възможността да се включат в конкурса на тема за рисунка "Етносите и техните традиции", а за есе: "Моята история за доброта и толерантност".
Комисия, определена със заповед на кмета на Община Силистра, оцени и класира творбите в двата раздела - рисунка и есе. Според изискванията на конкурса, с рисунка бе предоставена възможността да се включат ученици от І-ви до VІІ клас, разделени в две възрастови групи, а с есе или разказ - ученици от VІІІ до ХІІ клас.
Награждаването на класиралите се ученици ще се проведе на 5 май 2017 г. /петък/ от 14.00 часа в Зала 13 на Художествена галерия - Силистра. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на сайта на Община Силистра след отчитането му.

Публикувано на: 02 май 2017 г. / Печат