Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДЕТСКИ ПРАЗНИК "УСМИХНАТИТЕ ДЕЦА НА СИЛИСТРА ПРАЗНУВАТ"


image 4602

За поредна година детският празник "Усмихнатите деца на Силистра празнуват " беше организиран от Община Силистра- дирекция "Хуманитарни дейности", заедно с Общински съвет по наркотични вещества, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Драматично- куклен театър и Обединен детски комплекс.
Подарък за децата на Силистра беше клоунадният спектакъл " Как китът получи своето тясно гърло" по Ридиърд Кимплинг на Драматично-куклен театър Силистра.
Кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов поздрави всички деца с празника.
За настроението на пл. "Свобода" се погрижиха Детска вокална група " ДО РЕ МИ", музикална школа "Мегатон", училище за хип-хоп танци "Тhe centre", "B2 балет", Клуб по спортни танци "Елеганс" и други.
Децата на Силистра имаха възможността да се включат в четири творчески детски ателиета- ателие "Артистично детско рисуване на лица", ателие "Косичници", ателие "Приложно изкуство", ателие "Накити и детски бижута".
Празникът мина под мотото " От деца за деца", така че и поздравите от сцената и някои от модераторите на ателиетата, които също са деца, подчиниха своето творчество на този надслов и идея.
Празникът завърши с импровизирана изложба от творбите на децата, създадени в ателиетата и ревю на сцената с малчуганите, които получиха рисунки на лицето си и модерни прически.


Публикувано на: 01 юни 2017 г. / Печат