Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПОСВЕЩЕНИЕ ЗА АПОСТОЛА


image 4707

Проява по повод 180 години от рождението на Васил Левски под надслов "Посвещение за Апостола" бе организирана от Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности" и Общински комитет "Васил Левски".

Слово произнесе кметът на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов. В него той каза:
"Левски е светиня за всеки родолюбив българин. Идеалът, според който възпитаваме децата си и мерило за помисли и дела. С признание за патриотизма на Апостола, година след година, преоткриваме своя Дякон, учим се от неговото родолюбие, от неговата решителност и демократичния му дух."

Слово по повод 180 години от рождението на Апостола прочете г-н Калоян Нейков - директор на Средно училище "Никола Йонков Вапцаров". С рецитал на стихове от силистренски поети участва Клубът "Млади възрожденци", завоювал много почетни награди, един от най- добрите клубове към Общински комитет "Васил Левски" в страната. "Рада на Стоян думаше" и "Прочу се мома Ангелика" бяха в изпълнение на Ивета Димитрова от Клуб "Млади възрожденци". Възпитаниците на "Мегатон" с ръководител Миглена Илиева изпълниха песни за Родината.

На тържествената церемония присъстваха: Кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет, д-р Мария Димитрова, Областният управител Ивелин Статев и техните екипи, общински съветници, представители на партии, институции и гражданство.


Публикувано на: 18 юли 2017 г. / Печат