Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

21-ВИ НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР "ЧОВЕК И ПРИРОДА" - ВЕТРЕН 2017


image 4716

На 11 август 2017 г. стартира Националният пленер "Човек и природа" - Ветрен - 2017, който ще продължи до 18 август 2017 г. Той се организира за 21-ви пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Димитър Кулев - председател на дружеството на Съюза на българските художници - Силистра, със съдействието на Община Силистра и Общински съвет - Силистра.
В пленера ще участват 12 творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката. Всички те са изявени художници с доказани творчески заложби на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика. Сред поканените да участват в пленера са изявени и авторитетни художници: Ивелина Ханджиева - директор на Художествена галерия, гр. Добрич, Христина Дренска - изявен магистър по скулптура от град София, Ели Симеонова - скулптор от гр. София, Никола Цветанов - скулптор-магистър от град Димитровград, Христо Антонов - скулптор от град Мездра.
Във Ветрен ще творят млади и талантливи художници от Силистра - Калоян Георгиев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Стефан Пенчев, Христина Гаева, Таня Кулева и Димитър Кулев.
"Пленерът се превърна в традиция, благодарение на подкрепата на Община Силистра и се реализира ежегодно. Инициативата дава прекрасна възможност за обединяване на различните поколения художници, рисувайки на брега на река Дунав.", споделя Димитър Кулев - председател на силистренското дружество на Съюза на художниците в България.
Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2017 г. в Художествена галерия - Силистра от 17.00 часа. Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.

Публикувано на: 25 юли 2017 г. / Печат