Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ БЪЛГАРИЯ В СИЛИСТРА ЗАВЪРШИХА С КОНЦЕРТ НА ВОЛОДЯ СТОЯНОВ - ВОЙВОДАТА


image 4793

Родолюбивото дело на проф. Иван Гаврилов, лекар потомък на герои, по чиято инициатива бе поставена и осветена паметна плоча в Дунавския парк, завърши с празнична среща. Тя се проведе под домакинството на д-р Юлиян Найденов в заседателната зала на общинска администрация. В нея участваха: проф. Лука Велчов- председател на българо- румънското дружество в Букурещ, директорите на ПМГ "Климент Охридски", ЕГ "П. Яворов" и ОУ "О. Паисий", екипът на кмета- Денка Михайлова и Цветана Игнатова и общественост. Проф Иван Гаврилов говори за историческата роля на политиците и техните решения, за силата на дарителството. За необходимостта да се финансират събития, подпомагащи младите хора. Той подари исторически книги и получи благодарствени адреси от учениците и учителите за родолюбивото си дело.
Непосредствено след срещата на пл. "Свобода" започна концерт с участието на детска вокална група при Фолклорна формация "Добруджанче", с художествен ръководител Дариела Георгиева към НЧ "Доростол 1870" - Силистра, народният оркестър /ръководител Петър Чернев/, солист Христо Василев Въндев от АНПТ "Силистра" с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров при НЧ "Доростол-1870", гр. Силистра.
С голяма радост силистренци слушаха песните на Войводата- Володя Стоянов, който бе гост на празника по покана на проф. Иван Гаврилов и Тодор Тодоров- областен координатор на ПП ГЕРБ.
По традиция вечерта завърши с хоро, което
поведоха танцьорите от Фолклорен клуб "Симеонов" с ръководител Симеон Симеонов.


Публикувано на: 08 септември 2017 г. / Печат