Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОСЕМНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА СТАРАТА ГРАДСКА ПЕСЕН "ДУНАВСКИ СПОМЕНИ" 12 СЕПТЕМВРИ /вторник/ 2017 Г. - СИЛИСТРА


image 4794

За осемнадесети път Община Силистра организира Национален фестивал на старата градска песен "Дунавски спомени", който ще се проведе на 12 септември 2017 г. /вторник/ от 17 часа на сцената на пл. "Свобода" гр. Силистра. При лошо време - в салона на общината.
Фестивалът е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден - Празника на Силистра.
Проявата се радва на голям интерес от силистренци и гости на града, ценители на неостаряващите и мелодични стари градски песни. В концерта участват колективи за шлагерни песни от Силистра, Горна Оряховица, Главиница, Нова Попина, Коритен и Бяла.
Пет творчески формации от Община Силистра ще изявят своя талант:
Групите за стари градски песни "Златна есен", "Ретро"и "Чар" при Народно читалище "Доростол-1870", известната група "Камбанен звън" и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище "Пробуда-1940" в с. Калипетрово.
Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в нашия град и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с традиционната градска песен!

Публикувано на: 08 септември 2017 г. / Печат