Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КОНЦЕРТ НА ГРУПА "ХОРИЗОНТ" - "ИЗПЕЙ "ОБИЧАМ ТЕ" НА БЪЛГАРСКИ!"


image 4804

В програмата "Празнични дни на Силистра -2017" е включен на 13.09. от 18.00 ч. на площад "Свобода" концертът на Група "Хоризонт". "Изпей "Обичам те" на български!" е кампания с кауза за подкрепа на българския език в българската поп и рок музика, както и за естетиката в текстовете на новите български песни. Тази идея е по повод на това, че все повече млади изпълнители в страната ни стартират своята музикална дейност с песни на английски език.
Националната кампания "Изпей "Обичам те" на български!" стартира през 2016 г. с концерти в девет града - София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Варна, Пазарджик, Самоков и Панагюрище и преминава при огромен успех. През 2016 г. в концертите се включват като гости над 20 изпълнители от цялата страна.
Кампанията "Изпей "Обичам те" на български продължава и през 2017 г. отново под формата на концерти.
Силистра се включва в кампанията, по инициатива на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра.
В концерта на 13.09. от 18.00 ч. на пл. "Свобода" ще вземе участие група "Хоризонт", по чиято идея се осъществява и самата кампания. Групата вече 23 години изпълнява своята музика на български език с над 3 000 изяви у нас и в чужбина, с много награди и отличия. "Хоризонт" има официално разрешение от авторите за изпълнение наживо на едни от най-големите български хитове, песни от репертоара на "Щурците", "Сигнал", ФСБ, "Тангра", Васил Найденов, "Дияна експрес" и др. По този начин, в рамките на този концерт, силистренската публика ще има възможността да чуе много от обичаните български хитове.

Заповядайте на 13-ти септември /сряда/ на пл. "Свобода" от 18.00 ч., за да се насладите на неувяхващите български хитове, любими на не едно българско поколение..

Публикувано на: 12 септември 2017 г. / Печат