Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПЕТА НАЦИОНАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ "КМЕТ НА ГОДИНАТА"


Порталът на българските общини Kmeta.bg, единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 местни администрации в България - Kmeta.bg, ще отличи най-добрите кметове в България. Те ще бъдат определени след онлайн гласуване в специалната платформа на Kmeta.bg - kmetnagodinata.bg.

Гласуването ще стартира на 1 октомври и ще приключи на 25 октомври 2017 г., като ще премине през два етапа. Гражданите на България ще определят най-добрите градоначалници в 10 категории, като във всяка ще изберат победител за малка община (с население до 20 000 жители), средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (с население над 50 000 жители). Категориите, в които гражданите ще могат да гласуват, са следните:

- Кмет на годината - Спорт и младежки политики

- Кмет на гражданите - Иновации, наука и образование

- Паркове и градска среда - Инвестиции и работни места

- Туризъм, култура, - Подкрепа за БГ производителите-
фестивали и традиции фермерски пазари в града

- Ефективно управление на проекти - Tech City


Победителите, събрали най-голяма подкрепа от гражданите в онлайн гласуването, ще бъдат обявени от еврокомисаря с ресор "Цифрова икономика и общество" Мария Габриел, от вицепрезидента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула, от Омбудсмана на Република България Мая Манолова, от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, от Министъра на туризма Николина Ангелкова, от Председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, от представители на българския бизнес, гости от Гърция, Кипър, Хърватска и Румъния, представители на дипломатическия корпус.

По време на официалната церемония г-жа Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество", ще даде началото на един от най-мащабните проекти с общоевропейско значение, осъществявани в България - Порталът на европейските общини (TheMayor.eu). Проектът се реализира от Сдружение "Евро Адванс" и има за цел да даде по-добра информираност на европейските граждани относно добрите практики в общинските администрации, възможностите за по-добра комуникация между тях и по-директна връзка с гражданите при осъществяването на европейските политики.

Публикувано на: 18 септември 2017 г. / Печат