Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОБЩИНА СИЛИСТРА - ДОМАКИН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО В БЪЛГАРИЯ - 2017 ГОДИНА


image 4840

Девиз на дните: "Европа - общо наследство".
Тема на тазгодишните дни е "Наследство и природа - пейзаж от възможности".

Община Силистра кани жителите и гостите на града на тържественото откриване на официалните прояви, посветени на Европейските дни на наследството 2017 г. в България - на 27 септември 2017 г. от 18 часа на площад "Свобода".

Обединени от общоевропейската тема "Европа - общо наследство", на територията на цялата страна ще се проведат над 280 събития, а над 100 музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември. Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия, а национален координатор за България е Министерството на културата. Всяка година проявата дава възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент.

Изборът на Община Силистра е израз на висока оценка за стойността на културното и природно наследство на територията на общината, за полаганите грижи от местната власт за неговото опазване, социализиране и популяризиране в България и по света. Наскоро ЮНЕСКО утвърди Биосферен парк "Сребърна" като обект на природното наследство, отговарящ на всички съвременни изисквания за опазване на природното богатство.

След тържествената церемония ще се проведе празничен концерт с участието на деца от Детска градина «Ян Бибиян», Музикална студия «До ре ми» с ръководител Бонка Скорчелиева, Балет Б2 с ръководител Боряна Кьосева, Ансамбъл «Ритъм» с ръководител Росен Атанасов при Народно читалище «Свети Свети Кирил и Методий - 1966» гр. Силистра.

Приятни мигове и празнично настроение!


Публикувано на: 21 септември 2017 г. / Печат