Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КМЕТ НА ГОДИНАТА


image 4890

Конкурсът "Кмет на годината" е уникална инициатива, организирана от Портала на българските общини Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg. На специално създадената за националния конкурс платформа -http://kmetnagodinata.bg/, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции и власти, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили и да разказват за своите предимства и постижения.
Тази година Община Силистра беше домакин на Европейските дни на наследството в партньорството на Министерство на културата, Регионалния исторически музей и Художествената галерия. През 2017г. Биосферният парк "Сребърна" получи сертификат по програмата "Човек и биосфера" на ЮНЕСКО за защитен обект. 22-рото издание на Международния детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство" събра деца от цял свят. По населени места културният календар на Общината включва редица разнообразни събития, утвърждаващи и съхраняващи фолклорното наследство: "Гозбите на Добруджа"- с. Сребърна; Фестивал на динения маджун с Смилец; "Срацимир към корените"- с. Срацимир; "Иширково пее и танцува"- с. Проф. Иширково; Национален конкурс за добруджански изпълнители " С песните на Васила Вълчева"- с. Калипетрово и много други читалищни прояви.
Община Силистра създава условия и подкрепя художествените изяви, творческите формации, талантите от всички поколения. Културните прояви утвърждават принципите на съхранение и развитие на Силистра с една европейска визия- наследство за бъдещите поколения.
Гласувайте в сайта http://kmetnagodinata.bg в категория "Туризъм, култура, фестивали и традиции", раздел "Средна община" за Община Силистра- д-р Юлиян Найденов.

Публикувано на: 12 октомври 2017 г. / Печат