Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА


image 4892

В заседателната зала Община Силистра се състоя работна среща по покана на кметския екип с участието на Петър Хвърчилов и Ванеса Лалева- представители в Съвета на децата към председателя на Държавна агенция за закрила на детето, и Виктория Дичева и Кевин Кемал- осуетили посегателство върху общинска собственост.
Новоизбраните членове на Съвета на децата представиха своите идеи за действие в съответствие с ДАЗД. Една от първите им задачи ще бъде да се срещнат с връсниците си по училища, за да чуят тяхното мнение и да изградят становище за действия. На базата на становището те ще изработят визия как да представят Силистра в Съвета. Отправиха предложение към Общината за съвместно подготвяне на концерт на тема "Да запазим живата вода".
Учениците от СУ "Н.Й. Вапцаров" Кевин и Виктория разказаха за начина, по който са осуетили посегателство над ДГ "Ян Бибиян"2. Те не са се поколебали да звъннат на телефонния номер на охранителната фирма, когато са видели разбиване на врата.
Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и неговият екип: г-жа Денка Михайлова- зам.-кмет "Хуманитарни дейности", д-р Мирослав Тодоров- зам.-кмет "Финанси и икономика", г-н Тихомир Борачев- зам.-кмет "Устройство на територията" и г-н Ростислав Павлов- секретар поздравиха своите гости, отнесоха се с изключително възхищение към представителите в Съвета на децата и към доблестните малки граждани.
Д-р Найденов благодари на всички и отправи поздрав към жителите на Силистра.


Публикувано на: 12 октомври 2017 г. / Печат