Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДИМИТРОВГРАД, СИЛИСТРА И СЛИВНИЦА С ПРИЗ ЗА ИНВЕСТИЦИИ


image 4941

Кметовете на Димитровград, Силистра и Сливница взеха първите места в категорията "Инвестиции и работни места" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината 2017", организиран от Портала на български общини Kmeta.bg.

Стотици хиляди българи гласуваха на онлайн платформата kmetnagodinata.bg и определиха фаворитите. Хората посочиха кои кметски екипи работят като един отбор и реализират успешно проекти. Вотът на народа определи кои са победителите.

В раздел "Малка община" призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община" - при кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, а в раздел "Голяма община" - при управника на Димитровград Иво Димов. Призовете в категорията "Инвестиции и работни места" връчи Андрей Новаков,евродепутат и член на Комисията по регионално развитие в ЕП.

"Давам си сметка, че не е нужно да управляваш мегаполис, за да си успешен. Напротив, ако го правиш със сърце, хората го оценяват. Поздравявам за инициативата г-н Томов! Ако кметовете работят със сърце, награди ще има всеки ден - благодарността на хората", каза Андрей Новаков, член на комисията по регионално развитие в ЕП, при връчването на отличията.

"До преди 5 г. нямаше инвестиции във Сливница, но реализирахме множество проекти, с които изострихме интереса на инвеститорите и вече се радаме на инвестиции от Франция и Германия. Отварят се работни места, завръщат се граждани, за да работят в общината, а от това няма по-хубаво!", посочи кметът на Сливница Стоилков.

От името на кметът на Димитровград Иво Димов наградата получи заместник-кметът Яшо Минков, който благодари за високата оценка.

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

Информация на Кmеtа.bg

Публикувано на: 27 октомври 2017 г. / Печат