Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

НОЩ В УЧИЛИЩЕ: ОЧИ В ОЧИ СЪС СТРАХА


image 4953

Това бе мотото на поредното предизвикателство по проект "Очи в очи с илюзията" на екип "Алтруист" към ПГСУАУ"Атанас Буров" по конкурсна сесия за ученически проекти "Младежта срещу насилието и наркотиците", финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) при Община Силистра.
На 30.10.2017г. дворът на гимназията се изпълни с развълнувани млади хора в очакване на една незабравима и необичайна нощ в училище. Студената и ветровита октомврийска вечер не отне насладата от магията и красотата на огненото шоу, с което бе даден старт на "Нощта". Впечатляващият огнен спектакъл и мистичната музика вдигнаха градуса на буровци и ги подготвиха за предизвикателствата, които предстояха.
Училището беше предварително украсено: приглушена светлина и тематична декорация. Във фоайето на втория етаж бе обявено началото на "Нощта" с кратка програма.Класните стаи на първите три етажа бяха превърнати в тематични ателиета, свързани със страховете:
Театрално ателие- изиграй страха си;
Музикално ателие- изпей страха си;
Нарисувай страха си- бели платна, окачени по стените, на които учениците рисуват страха си и оставят посланието си;
Моделирай страха си;
Ателие за страшни истории;
Ателие за "страшни" курабийки;
3D- стая: страх от неизвестното;
Ателие за изработване на фенери от тикви;
Интересна идея и чудесно осъществена, и то от самите ученици. За тях това беше ново и атрактивно преживяване. С любопитство и желание се включиха в демонстрацията на дейностите в различните ателиета, снимаха се, забавляваха се и изпитаха непознати досега емоции. Но най-вече това беше още една оригинална инициатива, насочена към укрепване на училищната общност и превръщане на училището в желана територия.


Публикувано на: 07 ноември 2017 г. / Печат