Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛ В ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ?


image 4962

Днес /13.11.17г./ във физкултурния салон на ПГМТ "Вл. Комаров" се проведе поредната дейност по проект "Движи се безопасно" по конкурсна сесия за ученически проекти "Младежта срещу насилието и наркотиците", финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) при Община Силистра.
ДЕРБАК към БЧК Силистра, начело с ръководител Тодор Христов, направиха демонстрация на първа долекарска помощ на пострадали участници в пътен инцидент - велосипедист, блъснат от лек автомобил. На учениците бе показано как да извършат преглед на тялото на пострадалия; как да обездвижат счупена тазобедрена става ; как да преведат пострадалия в безопасно странично положение; как да направят превръзка при черепно-мозъчна травма, видове превръзки при прорезни рани, тампониране, сърдечен масаж, дишане уста в уста и др.
Доброволците в демонстрацията бяха ученици от група "Ентусиасти". Всички присъстващи имаха възможност да задават въпроси и да получат професионални отговори.
Информация на ПГМТ "Вл. Комаров"


Публикувано на: 13 ноември 2017 г. / Печат