Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

УЧЕНИЦИТЕ ОТ СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ДРЪСТЪР" ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ДЕЦА ПРИ АВТОМОБИЛНИ КАТАСТРОФИ


image 4979

Тази година България отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия на 19 ноември /всяка трета неделя от месец ноември/.
По този повод в последния ден от седмицата, на 17 ноември, за пореден път в Спортно училище "Дръстър" бе организирано състезание по приложно колоездене като по този начин бе почетена паметта на загиналите при автомобилни катастрофи. В него взеха участие ученици от V до VII клас под ръководството на преподавателите по Безопасно движение по пътищата Диана Йорданова, Лиляна Недева и Мирослав Върбанов.
И участници, и публика много се забавляваха, като едните отделяха много внимание на това да преминат с велосипеда правилно през препятствията, а другите да ги насърчават с възгласи и аплодисменти. Много добре се справиха по трасето петокласниците Ивайло Стефанов, Златомир Ценков и Марин Георгиев, следвани от Мартин Иванов, Мартин Атанасов и Калоян Тодоров от шести клас.
Най-дейни обаче бяха седмокласниците, които като най-опитни, обраха всички награди. Трима от тях направиха само по една грешка и в зависимост от времето, за което спряха хронометъра, заеха първите три места. Така на трето място се нареди Мертин Салиев, на второ Денис Ангелов, а на първо Велислав Костов. Извън класацията останаха Слав Стоянов и Георги Колев. Най-точна бе съученичката им Мила Кюмюрджиева, единственото момиче участвало в състезанието, която надви всички и съвсем заслужено си спечели титлата "Най-прецизен състезател". Директорът Петър Цветков благодари на учениците за присъствието и участието в събитието и поздрави отличилите се като им връчи грамоти и награди. Той призова децата винаги да бъдат внимателни на пътя и като пешеходци, и като участници в движението по пътищата като велосипедисти, да пазят както себе си, така и околните.


Публикувано на: 20 ноември 2017 г. / Печат