Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СЕДМИЦА НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА


image 4993

По инициатива на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето седмицата от 20 до 24 ноември за трета поредна година е обявена за "Седмица на правата на децата". Инициативата е по повод 20 ноември - Световния ден на детето. На тази дата през 1959 г. на Общото събрание на ООН е приета Декларация за правата на детето, в която основният принцип е: "Човечеството е задължено да даде на детето най-доброто от себе си!". На 20 ноември през 1989 г. е приета Конвенцията за правата на детето.
Представителите от област Силистра в Съвета, Петър Хвърчилов и Ванеса Лалева, проведоха открити урока с ученици от 4 клас на Средно училище "Н. Й. Вапцаров" и от 7 и 8 клас на Обединено училище "Св.Климент Охридски", с. Проф. Иширково. Те подготвиха интерактивни материали и занимателни игри, чрез които по интересен и забавен начин участниците се запознаха с документа, регламентиращ правата им и изразиха мнение си за спазването на правата на децата в България.
"С тях се работи лесно" е мнението на Петър и Ванеса за учениците, с които се срещнаха. Представянето на правата по лесен и достъпен начин се е харесал много и е изразено желание за нови срещи.


Публикувано на: 23 ноември 2017 г. / Печат