Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

РАБОТИЛНИЧКА


image 5037

"Вълшебни сурвачки и коледарски венци"
Мили деца на Силистра, заповядайте на Работилничката "Вълшебни сурвачки и коледарски венци", която ще се проведе на 18-ти декември от 14.00 часа в залата на Общински съвет Силистра.
В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция "Хуманитарни дейности"- Отдел "Култура" и Общински съвет по наркотични вещества, канят децата на Силистра на традиционната Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци".
За поредна година в залата на Общински съвет Силистра на 18.12.2017 г. от 14.00 ч. ще се изработват от децата традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.
Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов. Също и учениците от 3-ти "б" и "в" клас, 4-ти "а" на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с класни ръководители Златка Данаилова, Нина Михайлова и Ваня Янкова, децата от 2-ри "а" клас на СУ "Н. Й. Вапцаров" с класен ръководител Марияна Маркова. В работилничката ще се включат и малките певци от Вокална школа "Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева. За традиционните добруджански обичаи Коледа и Сурваки ще разкажат и покажат малките участници от с. Бабук. В творческата работилничка могат да се включат и всички желаещи деца на град Силистра.
Тази година секретарят и самодейците на НЧ "Дочо Михайлов 1906" с.Бабук ще предадат щафетата от традиции на най-младото поколение, като разкажат и представят характерните в село Бабук народни обичаи , свързани с Коледа и Сурваки.
Културното събитие е включено в празничния афиш на Община Силистра "Коледна звезда за Силистра".

Публикувано на: 11 декември 2017 г. / Печат