Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"ВЪЛШЕБНИ СУРВАЧКИ И КОЛЕДАРСКИ ВЕНЦИ"


image 5061

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра - Дирекция "Хуманитарни дейности" - Отдел "Култура" и Общински съвет по наркотични вещества, организираха традиционната Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци".

За поредна година в залата на Общински съвет - Силистра се изработват от децата традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.

Д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра и д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет - Силистра откриха работилничката. На събитието присъстваха и инж. Тихомир Борачев и д-р Мирослав Тодоров - заместник кметове. Д-р Найденов пожела светли празници и много сбъднати мечти през Новата година. Той поощри идеята за предаване на традициите като опазване на народната памет. Д-р Димитрова ги поздрави за участието им и изрази своята радост от възможността да ги посрещне за пореден път.

Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов. Също и учениците от 3-ти "б" и "в" клас, 4-ти "а" на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с класни ръководители Златка Данаилова, Нина Михайлова и Ваня Янкова, децата от 2-ри "а" клас на СУ "Н. Й. Вапцаров" с класен ръководител Марияна Маркова. В работилничката се включиха и малките певци от Вокална школа "Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева. За традиционните добруджански обичаи Коледа и Сурваки разказаха и показаха участници от НЧ "Дочо Михайлов 1906" в с. Бабук.


Публикувано на: 18 декември 2017 г. / Печат