Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

БОЯН ВИХРЕНОВ Е АВТОРЪТ СПЕЧЕЛИЛ КОНКУРСА ЗА ПРОЕКТ НА ЕТИКЕТ С МАРКА "СРЕБЪРНА"


image 5155

Днес в Художествена галерия- Силистра бе обявен победителят в конкурса за проект на етикет на вино с марка "Сребърна", обявен от Б&М -Боян и Марио Боеви, наследници на винарството в региона и собственици Pink Pelican / Розов пеликан/. Фирмата носи името на защитения птичи вид в Биосферен парк "Сребърна ". Идеята на младите предприемачи е да популяризират био продукта си и разбира се наследството на Силистра. Тази година те са произвели четири вида бели вина- глера, тамянка, гевюрцтраминер, ркацители.
Проектът спечелил наградата на винарната е авторската изработка на художника Боян Вихренов, син и внук на художниците Вихрен Иванов и Йордан Маринов. Етикетът представя на фона на папур голямото разнообразие от флората и фауната на територията на Сребърна и ще носи подписа на автора си. Различните видове вина ще са разпознаваеми по деликатно представена допълнителна окраска или тапа.
За медиите днес Боян Боев подчерта, че се надява от следващата реколта да бъдат произведени и червени вина. Изборът на етикет не е бил лесен. Да припомним, че в конкурса бяха представени 22 проекта за етикет изработени от млади силистренски художници. На брифинга Боев уточни ,че са готови всички документи за експорта на хиляда бутилки вино до Япония. Договорът бе сключен с предприемач от японския град Сакурагава, по силата на Споразумението за сътрудничество, сключено между Кметовете д-р Юлиян Найденов и г-н Хидеки Оцука на общините Силистра и Сакурагава.


Публикувано на: 20 февруари 2018 г. / Печат