Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПРЕДСТАВЯНЕ НА РИМ - СИЛИСТРА В ПЪРВИЯ "САЛОН НА МУЗЕИТЕ"


image 5160

Специална селекция от музейните сбирки на столични и регионални музеи и галерии ще бъде показана на единствения по рода си "Салон на музеите" в НДК. Той ще се проведе в периода 26 февруари - 05 март, когато на площ от повече от 500 кв. м. във фоайето на ет. 3 в Двореца ще бъдат представени близо 40 музеи и няколко галерии от всички краища на България.
Идеята е на едно място да бъдат представени съхраняваните уникални културни ценности, както и различни щрихи от дейността на българските музейни институции, които имат ключова роля в популяризирането на богатото културно-историческо наследството на страната ни.
Събитието ще бъде представено пред официалните гости, които ще участват в 8-мата Среща на министрите на културата на АСЕМ на 01 и 02 март в НДК. Тази среща е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и на нея се очаква да присъстват не само министрите на културата на 28-те държави-членки на ЕС, но и тези на Норвегия, Швейцария и 21 страни от Азия, както и генералният секретар на АСЕАН, ЕК и ООН.
"Салонът на музеите" ще има своето официално откриване за медии на 26 февруари от 11.00 ч., а на националния празник - 3 март - събитието ще отвори врати за посетители и ще може да бъде разгледано до 5 март включително.

Информация на Регионален исторически музей - Силистра

Публикувано на: 22 февруари 2018 г. / Печат