Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОБСТАНОВКАТА В ОБЛАСТ СИЛИСТРА КЪМ 14 ЧАСА НА 26 ФЕВРУАРИ 2018


image 5171

Информацията е на Областната администрация в Силистра

Обстановката по пътищата в област Силистра продължава да се усложнява, предвид не толкова интензивния снеговалеж, а заради силния вятър, съобщават от ОПУ Силистра. Актуална е забраната за движение на тежкотоварни автомобили по пътя за Русе, по настояване на русенци. Ток и вода има във всички населени места.

На места в областта има снегонавявания. Познати са част от невралгичните отсечки: преди Алфатар и разкола за село Цар Асен - по пътя за Шумен, както и по-нататък при Овен - Окорш; участъкът Богорово - Главан - по пътя за Добрич, също е опасен.

От ОПУ Силистра твърдят, че са пуснати да работят над 40 машини - засега предимно с гребла и песъкари, но ще се наложи да влязат в действие грейдери, подгряват се и ротори.

Според прогноза за времето: интензивни валежи от сняг в комбинация със силен до бурен североизточен вятър. Опасност от преспи и снегонавявания, особено в североизточната половина от страната и планинските райони. Заледявания. Намалена видимост.

И още: Вятърът ще е силен с временно отслабване във вторник, предимно от североизток и ще създаде условия за виелици и навявания! Температурите ще останат ниски - минимални до -12, максималните също ще са отрицателни, освен по крайбрежието, където ще са около и малко над 0 градуса.

В четвъртък облачността временно ще се разкъса, а валежите ще спрат. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а по-късно от източна четвърт и до края на седмицата ще остане слаб.

От четвъртък ще започне постепенно затопляне, което ще се почувства повече в събота и неделя, когато минималните температури ще станат положителни, а максималните ще достигат 5 - 10 градуса.

Заповеди на кметовете на общините Тутракан и Главиница спряха учебните занятия за понеделник и вторник в по 4 училища във всяка от двете общини. Кметът на Дулово заповяда спирането на учебни занятия в общината във вторник и сряда, а кметът на Силистра вече обяви същите дни /27 и 28.02.2018г./ за неучебни.
На територията на община Силистра няма данни за спряно електро или водоподаване. Продължават да работят машините на снегопочистващите фирми, с приоритет се чистят баири, главни градски пътни артерии, кръстовища, улиците около болницата и училищата, детските градини. Въпреки обилният снеговалеж снежната покривка не е нараснала значително заради навяванията.

Публикувано на: 26 февруари 2018 г. / Печат