Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Е НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ


image 5209

На работно посещение в Германия е д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, който заедно с Асоциацията на Дунавските общини "Дунав" представя в гр. Берлин, от 7-9 март 2018г., силистренската община с културно- историческо ни наследство и възможности за туризъм.
Щандът на България в рамките на изложението ITB Berlin и се организира за 50-ти път. Това е най- голямото изложение, най-значимият туристически форум в световен мащаб. На българския щанд присъства и министър Николина Ангелкова тя поясни, че: "Германия е водещ пазар за входящ туризъм за България, като през 2017 г. германските туристи, пътували у нас са повече от 870 хиляди."
По програма кметът ще вземе участие в "6-ти Дунавски салон", организиран от Представителството на провинция Баден-Вюртемберг и Босна и Херцеговина.
АДО"Дунав" изготви рекламни материали за развитието на културно-историческия туризъм за Дунавския регион, в които могат да се открият отпечатъци от множество културни слоеве и богато природно наследство. Дунавските общини са припознали развитието на туризма като приоритетна секторна политика на местно и регионално равнище. По време на изложението Силистра се представя с печатните материали изготвени по проекта " Лимес" за региона.


Публикувано на: 07 март 2018 г. / Печат