Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПАНИХИДА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ СИЛИСТРЕНСКИ ВОИНИ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА


image 5216

Панихида в памет на загиналите в Дравската епопея / 6-20 март 1945г./ и за свободата на Родината през Втората Световна война бе отслужена днес в храма "Св. св. Петър и Павел" в Силистра.
На панихидата присъстваха двама ветерани от войната- Димитър Балев на 95 години и Кънчо Димитров на 94 години. Те са двама от общо тринадесетте ветерани на територията на областта, останали живи свидетели на страшните времена и подвига на 31 пехотен полк- железен.
В присъствието на представителите на местната и държавна власт - Денка Михайлова- заместник- кмет, Ростислав Павлов- секретар, Елена Томова - гл. секретар на областна администрация, подполковник Ивайло Александров-Военно окръжие, Стоян Пейчев- председател на Съюза на сержантите и офицерите от запаса, общински съветници и общественост, Н. В. Преосвещенство с духовници от Доростолската митрополия отслужи панихида за героите. В последвалото слово Доростолският митрополит Амвросий подчерта силата на посланието на делата за Родината и важността да се възпитава и разказва на новите поколения за славата на българската история.


Публикувано на: 09 март 2018 г. / Печат