Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ЖЕНИ УЧАСТВАТ В ОСМОМАРТЕНСКО РАЛИ В СИЛИСТРА


image 5218

За първа година по инициативата на Общински съвет - Силистра и с любезното партньорството на СБА - Силистра се организира Дамско осмомартенско рали "Дръстър - 2018 г." - Майсторско управление на автомобили категория "В".
Ралито е в чест на международния празник на жената 8 - ми март.
Атрактивната надпревара се състоя на паркинга зад Община Силистра.
За участие се записаха 23 дами на възраст от 18 до около 60 години. Всяка една от тях представи свидетелство за правоуправление на автомобил категория "В", валидна застраховка "Гражданска отговорност" и документ за преминат годишен технически преглед. Реда на представяне изтеглиха сами. Сред тях имаше участнички от Силистра, Варна, Дулово, Айдемир и Калипетрово. Г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет в Община Силистра и д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра бяха сред престрашилите се да покажат умения. Включиха се още общински съветници, журналисти, общественици и граждани. Преди старта на състезанието д-р Димитрова изрази благодарност за подкреката на Съюза на българските автомобилисти в Силистра и за тяхната безвъзмездна помощ. Тя отправи благодарност и към жените, показали смелост да се включат и отбеляза, че най-важна е емоцията от изживяното. Г-жа Михайлова изрази увереност да се потвърди факта, че жените са по-добри шофьори от мъжете.
Състезанието се състоя от три етапа: перпендикулярно паркиране, змийорки напред и назад и успоредно паркиране. Членовете на журито бяха специалисти от СБА - Емил Георгиев, Боян Ников, Антонио Желязин и Свилен Стефанов. Те следяха за презизността и времето на изпълнение на задачите.
Всички ентусиастки получиха грамоти за участие, а за призовата тройка имаше и купи и парични награди. На трето място се класира Елена Малишева, а втора бе Симона Енчева. Първото място в първото издание на Осмомартенското рали бе за Светла Тодорова, която има над 30 годишен стаж като шофьор.


Публикувано на: 10 март 2018 г. / Печат