Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ЛАЗАРСКИ СЪБОР В ЦЪРКВАТА НА С.КАЛИПЕТРОВО СЪБРА ЗА ЧЕТИРИНАДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА САМОДЕЙЦИ ЗА ПРАЗНИКА


image 5281

Дванадесет групи в китния двор на храма пресъздадоха традицията и приветстваха пролетта. От името на Община Силистра и от свое име поздрав поднесе Денка Михайлова зам.- кмет "Хуманитарни дейности" В словото си тя каза:"Моля приемете моите сърдечни поздрави по повод най- красивите празници на пролетта - Лазаровден-Връбница и празникът на цветята- известен в църковно- народния ни календар под името Цветница.
Народната памет и фолклорно изкуство почитат с особен трепет тези два празника, които предхождат Страстната седмица и Великден. Самобитността на таланти в нашия край е неизчерпаем източник на вдъхновение. Идва пролет, природата ще се окичи с цвят и аромати. Истинската сила на живота ще се усети със светлината на слънцето и полъха на вятъра.
Приемете моите сърдечни пожелания за здраве, успехи и нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи.
Честит празник на всички Вас, скъпи самодейци, за които най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората!Честити пролетни празници в очакване на Възкресение Христово!"


Публикувано на: 31 март 2018 г. / Печат