Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДЕТСКИ ПРАЗНИК В СЕЛО БАБУК "СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ"


image 5288

В Светлата седмица, на Велики четвъртък - 5 април 2018 г., с пролетно тържество и ателиета в село Бабук ще бъдат представени традициите, предшестващи Великден. Събитието ще се проведе на 5 април 2018 г. /четвъртък/ пред Народно читалище "Дочо Михайлов 1906", село Бабук, с начало 14.00 часа. Проявата ще събере слънчевото настроение на децата и гостите на селото и ще сътвори букет от музика и танци за приятелството и толерантността. На 8 април се отбелязва Международния ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане.
Празникът се организира от Кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов" - село Бабук, със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. Той е част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015 - 2020г.
В програмата и ателиетата ще участват самодейни групи към НЧ "Дочо Михайлов 1906", деца от детската градина "Здравец" в с. Бабук, както и ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Калипетрово. Тематични ателиета за боядисване и декорация на яйца и рисунки на асфалт ще забавляват децата от селото, а участниците в програмата ще представят стихове, песни и танци за пролетта, разбирателството, прошката и добросъседството.
Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет "Лиденс" към НЧ "Доростол 1870", град Силистра с ръководител Лидия Маркарян ще зарадват гостите на проявата.
За всички участници Община Силистра е подготвила много подаръци и приятни изненади.

Публикувано на: 03 април 2018 г. / Печат