Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ"- ПРАЗНИК НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК В С. БАБУК


image 5299

В Светлата седмица с пролетно тържество и ателиета за шарене на яйца и рисунка на асфалт в село Бабук бяха почетени традициите, предшестващи Великден.
Събитието се проведе на 5 април 2018 г. на площада пред Народно читалище "Дочо Михайлов 1906". Проявата събра под слънчевото небе талантите на децата, желанието им да рисуват и танцуват. На 8 април се отбелязва Международния ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане. Днешният празник събра настроението на ромите и със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра всички на площада в селото се забавляваха.
Поздрави и пожелания към децата поднесе кметът на село Бабук - Костадин Иванов и г-жа Денка Михайлова зам.-кмет"Хуманитарни дейности". Участниците в програмата представиха стихове, песни и танци за пролетта, разбирателството, прошката и добросъседството.
Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет "Лиденс" към НЧ "Доростол 1870", град Силистра с ръководител Лидия Маркарян зарадваха гостите на проявата.
За всички участници Община Силистра бе подготвила много подаръци и приятни изненади.


Публикувано на: 05 април 2018 г. / Печат