Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СИЛИСТРЕНЦИ УВАЖИХА СТОЯН ДЕЧЕВ


image 5317

Стоян ДЕЧЕВ :" Щом сте тук , значи сте мои приятели, благодаря Ви! Ще направя концерт и "там горе", когато му дойде времето!"

Залата на общината вчера , привечер се изпълни с почитатели на добруджанския фолклор и види се , приятели на акордеонистът Стоян Дечев, солист на БНР и БНТ, почетен гражданин на Силистра. На концерта организиран от общината по повод 75- годишнината на известния музикант и 55 творческа и музикално- педагогическа дейност дойдоха приятели , музиканти от общината и областта , хора , с които Дечев и днес продължава да работи. Нека припомним , че той ръководи няколко самодейни и ученически формации.
В поздравителните си адреси до юбиляря и областният управител Ивелин Статев и градоначалникът д-р Юлиян Найденов изразяват уважението си към ентусиазма , творческия устрем и дълголетие и разбира се професионализма на музиканта, за когото Родината и Добруджа стоят над всичко.
"Благодаря ви, приятели. Радвам се , че отделихте от времето си за да дойдете на този концерт. Щом сте тук значи сте мои приятели и което е още по важно обичате музиката и фолклора. Чувствам се прекрасно и имам желание и творчески идеи да продължавам до където мога. Ще правим , надявам се , още концерти , тук , а когато му дойде времето , ще направя концерт и "там горе", сподели развълнуван Стоян Дечев в словото си пред присъстващите.
Останалото беше ритъм , багри , музика!

Милен Милушев
Общинско кабелно радио - Силистра
Снимки: АРТ Силистра


Публикувано на: 13 април 2018 г. / Печат