Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

63RD TOUR INTERNATIONAL DANUBIEN - TID


image 5625

"Tour International Danubien" е ежегоден гребен поход по река Дунав, който преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия България. В продължение на близо два месеца каякарите в него преминават около 2020 км. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка Дунавска страна има по един етап. Някои участници преминават цялото разстояние, други само отделни етапи, според желанието и възможностите им.
Днес посрещнахме каякарите на брега на Дунав при Ветрен. В началото приветствия към гостите отправиха домакините в лицето на г-жа Иванка Славова, д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра, инж. Тихомир Борачев - зам.-кмет.
Г-н Йонко Кожухаров, организатор на регатата в българската част, благодари на домакините за топлото посрещане, за гостоприемството и вкусната храна.
Програмата за гостите включваше изпълнения на местната група самодейци "Ветренци" и изяви на децата от ансамбъл "Добруджа".
Утре каякарите се отправят към Силистра, където ще имат развлекателна вечер в заведение на брега на реката. Там те ще получат и своите подаръци за спомен от града ни.
Рибената чорба на г-жа Иванка Славова отново стигна за всички и обра овациите.


Публикувано на: 24 август 2018 г. / Печат