Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА


image 5689

Днес се състоя празничната тържествена сесия на Общински съвет Силистра. На заседанието присъстваха 28 съветници, които единодушно гласуваха празничния дневен ред.
В първа точка поздравления за празника отправиха: д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра, д-р Юлиян Найденов - кмет на общината, Доростолския митрополит Амвросий, евродепутатът Емил Радев, народните представители Александър Сабанов, Стоян Мирчев и Алтимир Адамов, Румен Петков - АБВ, Ирена Соколова - областен управител на Перник, Христина Чолакова - председател на Общински съвет Котел, водачите на чуждестранните делегации, кметски наместници. Д-р Димитрова пречете и множество поздравителни адреси, пристигнали от страната и чужбина.
Тазгодишното отличие "Почитен гражданин" на Силистра бе връчено на доц. Илиянка Горанова. Предложението за номиниране на доц. Горанова е входирано от Инициативен комитет с председател Нели Чолакова-Кирова. В мотивите е вписано, че номинацията обхваща цялостната над 46-годишна научна, преподавателска, образователна и обществена дейност, на доц. Илиянка Горанова, която бе дългогодишен директор на филиала в Силистра на Русенския университет.
С отличието "За граждански принос" бе удостоен Християн Маринов за неговите заслуги в сферата на дарителството и инициативи в помощ на хора в неравностойно положение, както и за своите постижения в спорта.
Традиционно бе отличен и "Студент на годината". Наградата получи Нели Чешмеджиева от РУ "Ангел Кънчев" филиал Силистра.
Г-н Крикор Крикорян - инициатор за сътворяването на скулптурна композиция на художника Бедиг Бедросян, връчи стипендия на ученичката Мария Славова, която има постижения в изобразителното изкуство. Той изрази своята ангажираност стипендията да е ежегодна и да се връчва на празника на града ни.
В празничната програма участваха деца от ДГ "Иглика", ДГ "Нарцис" и трио Елмина - Елица. Милица и Марина от вокална школа "Мегатон".


Публикувано на: 14 септември 2018 г. / Печат