Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

МЕЖДУНАРОДНО СПОРТНО СЪСТЕЗАНИЕ "СРЕБЪРНА БЯГА"


image 5759

Над 200 участници от цяла България и чужбина,заедно със своите семейства, взеха участие в спортното събитие, посветено на годишнините на природонаучния музей и Биосферен парк Сребърна.
Състезанията са организирани от РИОСВ - Русе, на територията на красивия Биосферен парк - обект на ЮНЕСКО.
Поздравления към домакините от музея и гостите поднесе д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра. Той благодари на представителите на РИОСВ Русе за добрите грижи и пожела на всички успехи и много нови посетители, които да се насладят на уникалните флора и фауна на Сребърна.
Инж. Любомир Атанасов - директор на РИОСВ Русе също поздрави участниците в маратоните и заедно със своя син се включи в тях.
Директорът на Природонаучен музей "Сребърна" г-жа Елена Илиева разказа на гостите за красивата изложба, подредена в залите на музея, в чест на неговата 35-та годишнина. Тя подари на д-р Найденов красива снимка с пейзаж на езерото.
Всички посетители имат възможността да се включат и в атрактивните арт ателиета, пленер за детски рисунки или да си купят красиви сувенири за спомен от празника.
Залите на Природонаучния музей предлагат неповторимо преживяване в света на птиците, наблюдения на лебеди, корморани, чайки, патици в езерото


Публикувано на: 07 октомври 2018 г. / Печат