Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"НЕ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ! ДА НА ЩАСТИЕТО!"


image 5842

Днес, на Стария стадион беше реализирано събитие на Младежка група "МЕГА-Креатив" в партньорство със СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", Вокална школа "Мегатон" и с активното съдействие и участие на ОД на МВР - Силистра. Събитието бе част от проект "Щастливата пейка" в рамките на конкурсна сесия "Младежта срещу насилието и наркотиците", организирана от МКБППМН и ОСНВ, и финансирана от Община Силистра .
Пейките на стадиона не стигнаха за всички желаещи да попият от атмосферата на малка част от полицейската работа - демонстрация на обучено куче; задържане на хулигани; откриване на наркотици в автомобил и техники за самозащита.
Кулминацията настъпи след появата на специалните части, които проведоха акция по задържането на особено опасни престъпници. Димки, стрелба, щитове и куче за задържане - всичко това спря дъха на многобройните посетители. Атрактивната демонстрация завърши с арестуването на двамата извършители и отвеждането им. След бурни аплодисменти, програмата продължи с тематични песни на талантите от Вокална школа "Мегатон".
По повод предстоящия Професионален празник на българската полицията - 8 ноември, служителите на реда бяха поздравени от организаторите с песента "Заедно", и с пожелания за здраве и професионални успехи в нелеката задача в борбата с престъпността. От своя страна гл. инспектор Траян Петров благодари на младежката група за осъщественото съвместно мероприятие и им пожела бъдещи успехи. С това събитие всички се обединиха около отправеното послание: "НЕ на зависимостите! ДА на щастието!"


Публикувано на: 08 ноември 2018 г. / Печат