Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

АВТОРКАТА НА ДЕТСКИ КНИГИ ДИАНА ПЕТРОВА НА ГОСТИ НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ"


image 5924

На 4 декември в Регионална библиотека "Партений Павлович" ни гостува авторката на детски книги Диана Петрова / Diana Petrova. Нейното посещение бе по повод спечелената награда на отбор "Вълшебни добротворци" от неформален ученически клуб "Епсилон" на ПМГ "Климент Охридски". Членовете на клуба се превърнаха в посланици и лидери на мнение, като се включиха в конкурса "Активните бисерчета". Благодарение на топлата връзка библиотека - училище, все повече млади хора се превърнаха в четящи "бисерчета".
Количествените показатели за отличната работа дадоха своите резултати, като абсолютен победител по брой гласували деца в "Бисерче вълшебно 2018" беше град София, а Силистра се нареди на второ място с 1062 участника.
По време на посещението на Диана Петрова в Силистра, бяха реализирани две срещи. Първата бе с четвъртокласници в ОУ "Иван Вазов", а втората се състоя в зала "Диоген Вичев" на Силистренската библиотека с учениците от IV "а" и IV "в" клас на ОУ "Свети, свети Кирил и Методий" гр. Силистра.
На срещата в библиотеката децата съставиха заедно "Верижна приказка" и се забавляваха на своята "Римувана безмислица".
Г-жа Даниела Недялкова - директор на библиотеката, връчи поздравителен адрес на авторката и художествен албум на известния силистенски художник Бедиг Бедросян, за спомен от Силистра.

ВИЗИТКА:
Диана Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Автор е на бестселъра "Мъдри приказки" и на първата книга с български приказки за осиновени деца "Двойната планета". Издала е три романа - дебютния "Ана" (2013), с който печели първото място за жена автор в поредицата "Гравитация" на издателство "Изток-Запад", "Синестезия" (2014), който попада в десетката на конкурса "Нов български роман" на издателство "Сиела", представен с откъси в литературните списания "B.O.D.Y.", "Vagabond" и "Drunken Boat", и "Лилит" (2016).

Информация на Регионална библиотека "Партений Павлович"


Публикувано на: 05 декември 2018 г. / Печат