Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА ГРАДСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР


image 5934

Юбилейният концерт на Градски духов оркестър ще се състои на 11.12./вторник/, от 17.30 ч. в Салона на Община Силистра.
Вече 55 години Духовият оркестър на Силистра неизменно присъства в общественото и културно пространство на нашия град.
Насловът на празничния концерт е "Музика за всички". Оркестрантите са подготвили разнообразна и богата програма, включваща различни жанрове в музиката, за да удовлетворят естетическите изисквания на различната по възраст и предпочитания публика.Произведенията от репертоара на оркестъра включват традиционните маршове и популярна музика, мюзикъл, филмова музика, български фолклор, балканска музика, рок, стари градски песни и класически изпълнения.
Сред открояващите се автори и заглавия са филмовата музика от популярния у нас "Горещ вятър" и парчетата на Горан Брегович. От класиката е избран Шостакович с Валс №2, Мюзикълът от Бродуей, класическият рок на Елвис Пресли, китката от стари градски песни , испанският шлагер "Бесаме мучо" и популярната песен на Панайот Панайотов "Искаш огън да ти дам" допълват колорита в програмата на Градски духов оркестър с музикален ръководител Йордан Георгиев.
В концерта ще се включат с български хора и гайдарите на "Великов", както и малките изпълнители от "Мегатон", които ще донесат допълнително празнично и коледно настроение.
Заповядайте на 11.12./вторник/ от 17.30 ч. в Салона на Община Силистра.


Публикувано на: 07 декември 2018 г. / Печат