Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СВ. АМВРОСИЙ МЕДИОЛАНСКИ


image 5935

Св. Амвросий Медиолански се родил в 340 г. в Галия (сегашна Франция), където баща му бил управител. Той се учил в Рим. Когато станал пълнолетен, той постъпил на гражданска служба и скоро обърнал върху себе си вниманието на Проб, главен управител на Италия в Рим. Проб, който бил християнин, обикнал младия Амвросий и му поверил управлението на две области - Лигурийската и Емилианската. Изпращайки го там, той го съветвал да управлява с кротост и справедливост. "Управлявай - казал му той - не като съдия, а като епископ!"
Доростолският митрополит Амвросий чества днес своя имен ден. В памет на светията и по повод празника на Владиката, в православния храм "Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел", бе отслужена литургия.
Д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра поздрави Митрополита за личния му празник и му благодари за грижите към миряните. С пожелания за здраве и дълголетие кметът му поднесе цветя и дарове. В отговор Владиката определи с метафората за воденето на едно рало от два вола, разбирателството между двете власти.
Д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет - Силистра изрази признателността си към Доростолския митрополит за обединената и силна епархия, която ръководи.
От името на областна администрация Силистра поздрави поднесе зам.-областния управител г-н Стоян Бонев.
В думите си към присъстващите миряни Митрополит Амвросий благодари за уважението към него и изрази обичта си към всички нас.


Публикувано на: 07 декември 2018 г. / Печат