Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Спешно се търси подслон за пострадалото от експлозията семейство


image 598

Кметът на село Ветрен Неделчо Кискинов спешно търси подслон за пострадалото от експлозия на газова бутилка семейство преди два дни. Специалната му молба е към строителните фирми в Силистра, разполагащи с излишен фургон, където могат да бъдат настане на хората временно.
Припомням, че на 10 май взрив на газова бутилка разруши дома на тричленно семейство от село Ветрен. В момента на произшествието 66-годишният баща в семейството по случайност е бил извън дома. От експлозията тежко са пострадали 56-годишната майка и 26-годишен мъж – гост в дома, които са в болница. С леки обгаряния и вече изписана е 21-годишната дъщеря.
Засега хората нощуват в сайвант до разрушената къща. Семейството е сиромашко, разказа кметът на Ветрен Неделчо Кискинов. Основният доход е от пенсия на бащата и от социална помощ на майката, дъщерята е с ментални проблеми.
Работници от временната заетост и роднини на пострадалите са започнали разчистване на руините. Кметството е организирало машини за изриване и извозване на отломъците. Но, докато бъде изграден нов подслон за семейството с дружните усилия на съселяните им, те няма къде да се приютят.
Най-бързото решение на проблема е фургон, смята кметът Неделчо Кискинов и моли за съдействие. Можете да го намерите на тел. 0888 696268 и да помогнете.

Публикувано на: 12 май 2011 г. / Печат