Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПОЕТЪТ ИВАЙЛО ТЕРЗИЙСКИ С ПРЕМИЕРА НА НОВАТА СИ КНИГА В СИЛИСТРА


image 6163

Авторът с непресъхващо перо, живял и творил дълги години в Силистра - Ивайло Терзийски ще представи своята нова книга в крайдунавския град.
Премиерата на книгата "Сърце в ремонт" е на 27 март /сряда/ 2019 г.от 17.30 часа в зала 13 на Художествена галерия - Силистра.
Доц. д-р Румяна Лебедова - преподавател по български език във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев", ще представи стихосбирката пред силистренската общественост.
Проявата се осъществява със съдействието на Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура".

Ивайло Терзийски e роден в град Плевен, а от 1974 до 2008 година живее и работи в Силистра. Авторът има издадени няколко книги с поезия: "Манастир за душата ми няма"1994, "Колкото толкова"1997, "Отмини ме, любов"1998", "Жена нависоко" 2002 и "Сълза под крило" 2008 и "Сърце в ремонт" 2018. Носител на повече от 30 национални литературни награди, сред които са специалната награда на СБП от Славянска академия (Варна),"В Полите на Витоша" (София), конкурса, посветен на името на Биньо Иванов, "(Кюстендил) четири награди от "Свищовски лозници" (Свищов), "Любовта, без която не можем" (Варна), "Поетични хоризонти на българката"(Разград) "Свети Георги Победоносец" (Русе), "Лято" (Пазарджик), "Жени и вино, вино и жени" - фондация Буквите и др. Негови стихове са помествани в престижните литературни издания - "Знаци","Везни", "Пламък", "Словото", всеславянска антология "Словоприношение"и др. Работил е в отдел "Култура"- община Силистра, главен експерт "Връзки с медии и творчески обединения", а повече от 15 години е бил журналист на свободна практика към местните вестници "Силистра-Спектър", "Дръстър", Успех" и др. Ръководил е кръжок за средношколско творчество "Мастилен чадър" (1997-1999) и е съосновател на алманах и антология "Реката", включващи творбите на повече от 250 автори от Североизточна България, на национален конкурс за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов", редактор е на голям брой книги на свои колеги по перо. Понастоящем живее и твори в Лондон.

Заповядайте на 27 март 2019 година, 17.30 часа, в зала 13 на Художествена галерия, град Силистра, да се насладите на нежната поезия на нашия съгражданин - поета Ивайло Терзийски!


Публикувано на: 07 март 2019 г. / Печат