Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

БАЛЕТ "АКСЕЛ" С НАГРАДА ОТ XIV НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ "МАГИЯТА НА ТАНЦА", ГР. ШУМЕН


image 6167

Модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в XIV Национален танцов фестивал "Магията на танца", който се проведе на 9 и 10 март 2019 г. в концертната зала на Общински младежки дом в град Шумен. За отличното си представяне школата беше класирана сред призовите места в конкурса.

В конкурса взеха участие близо 600 танцьори от Шумен, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Габрово, Пазарджик, Перник, Търговище, Разград, Нови пазар. Участиците се състезаваха в стилове "класически балет", "характерни танци", "съвременни танци" и "хип-хоп танци", разделени в четири възрастови групи. В състава на журито, което оценяваше изпълненията, бяха: доц. Желка Табакова (хореограф-режисьор, преподавател по различни танцови техники в Пловдивски университет "П. Хилендарски", НБУ - София, Академия за музикално танцово и изобразително изкуство - Пловдив), д-р Бонка Матова (преподавател по класически и характерни танци, автор на програмата по характерни танци, утвърдена от специалността "Балетна педагогика" към Национална музикална академия "Проф. П. Владигеров"), Красимир Савов (експерт в община Шумен и ръководител на АНТП "Шумен").

За балет "Аксел" това беше едва второ участие в конкурса "Магията на танца". Балетът се състезава в стил "съвременни танци" с общо две изпълнения: "Тревога" и "Желязна армия". В конкурса участваха десет от чаровните балерини на "Аксел" на възраст от 16 до 18 години. В условията на голяма конкуренция и много добра подготовка на всички участици, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и затвърдиха репутацията на "Аксел" като школа за развитие на таланти. Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към ОДК изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография. За отличното си представяне силистренските грации бяха отличени с купа и грамота за второ място.
Информацията е на клуба


Публикувано на: 11 март 2019 г. / Печат