Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПГМТ "ВЛАДИМИР КОМАРОВ" ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК


image 6173

На 16-ти март професионалната гимназия по механотехника Силистра отбелязва деня, в който е роден великия космонавт и летец - Владимир Комаров.
В началото на празника приветствия към учениците, учителите и гостите поднесе директора на гимназията г-жа Татяна Кинджакова. Тя благодари на възпитаниците си и техните преподаватели за упорития труд и постигнатите високи резултати през годините и подчерта, че много от добрите служители на фирмите в Силистра, занимаващи се с компютърни, автотехнолигии и механотехника, са завършили именитата гимназия.
От името на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, поздравителен адрес и цветя поднесе инж. Тихомир Борачев - зам.-кмет "Устройство на територията" и бивш възпитаник на професионалното училище.
Г-жа Кинджакова отличи с грамоти и сертификати заслужили ученици, участвали в различни национални и международни състезания.
В двора на гимназията гордо стои бюст-паметник на Владимир Комаров, на който учениците и училищното настоятелство поднесоха венци. За да поздравят празнуващите, на събитието бяха и танцьорите от ансамбъл "Ритъм", с ръководител Росен Атанасов.


Публикувано на: 15 март 2019 г. / Печат